granko 4 lžičky, smetana ke šlehání 250 ml, polotučné mléko 2 lžíce
Všechny ingredience smíchejte, nalejte do vhodné nádoby (může být i tvořítko na led) a nechejte zrmznout.
kakao 1 hrnek, moučkový cukr 1 hrnek, hořká čokoláda 150 g, instantní káva 3 lžíce, mletá skořice 1 kávová lžička, smetana ke šlehání 5 lžíc, kávový likér 3 lžíce
Rozehřejte cukr, kávu, skořici a čokoládu, přimíchejte smetanu a likér, nechejte vychladit a poté zmrazit.
Tvarohová pěna
tvaroh, salko, mražené ovoce
Hodinu před přípravou dejte do lednice vychladit salko. Pak vložte (nejlepší jsou jahody, maliny nebo meruňky), tvaroh a salko. Vše řádně promíchejte. Výslednou pěnu můžete podávat ihned.
mixéru jakékoliv mražené ovocedo
..................................................................................
..................................................................................
Rybízový nářez
piškoty 100 g, žervé nebo jiný smetanový sýr 600 g, bílý jogurt 300 g, cukr moučka 200 g, černý rybíz 350 g
.,.,.,.,,..,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
Zmrzlina - recept na letní osvěžení
,.)))
Recept je opravdu jednoduchý a navíc zmrzlinu zvládnete bez složitého a drahého přístroje. Připravenou směs stačí párkrát během mražení promíchat vidličkou.
4 žloutky
1/4 l mléka
125 g práškového cukru
1 kávovou lžičku vanilkového cukru
šťávu z 1 citrónu
15 cl tekuté ledové šlehačku
Žloutky vložte do misky. Z mléka, práškového a vanilkového cukru vytvořte směs, kterou přiveďte pozvolna k varu. Ještě horké mléko přilijte do misky s žloutky, rozšlehejte a vychlaďte. Přidejte šťávu.
z citrónu a tekutou ledovou šlehačku.
Zmrzlinovou směs vložte třeba do tvořítek na led. Můžete použít i menší misky. Záleží na vás. Během mražení směs občas promíchejte a při podávání pouze vyklopte a ozdobte (třeba nastrouhanou citrónovou kúrou nebo lístky máty).
..................................................................................
Radka
ICQ: 359-209-854https://www.cestykesvetlu.cz/kosmoobrazy/index.html